Contabilitatea pe intelesul tau

stilou

Daca vorbim de financiar-contabil, inseamna ca vorbim despre un subiect interminabil precum religia sau politica. Dar eu nu vreau asta, vreau sa vorbim despre tine si despre cum iti pot usura tie viata folosindu-ma de cunostintele pe care le-am acumulat.

Contabilitatea sau mecanismele financiare dupa care se ghideaza lumea nu au fost niciodata perfecte sau usor de inteles. De cate ori nu ai avut impresia ca ti se vorbeste in alta limba cand ai avut de-a face cu oameni care activeaza in domeniul financiar? Sincer, chiar si eu am momente cand ma aflu in situatii de genul asta si simt ca obosesc procesand ce a vrut sa spuna autorul.

Dar nu a fost dintotdeauna aşa. M-am lovit si eu la început de lacunele reglementărilor fiscal-contabile, de incoerenţa celui care a schitat textul de lege, dar mai ales de posibilitatea interpretarilor diametral opuse cu privire la exact aceeasi problema. Sau situatie. M-ar fi ajutat atunci sa gasesc o sursa de incredere, cu informatii punctuale tratate corect si pe intelesul meu, cu bază legala si fara demagogia specifica altor resurse – online sau offline – de contabilitate.

Pornind de la experienta acumulata, imi propun sa alegem saptamanal cate un subiect pe care sa il tratam. In alegerea temei o sa ai un cuvant greu de spus, dar mi-as dori sa avem in vedere problemele controversate care fac parte din rutina, din actualitate sau care constituie o noutate. Pe scurt, subiecte care pot genera oportunitati pentru tine.

In analiza pe care o vom face, vom fi independenti si impartiali. Bine, suna ridicol. Nu vom fi, dar vom incerca. Vom trata problemele in stransa legatura cu prevederile legislative si cu aplicarea lor in lumea reala, astfel incat sa iti fie de folos in a le implementa in business-ul tau.

Asadar, sunt receptiv la sugestii, pe care le poti face fie folosind formularul de contact, fie modulul de comentarii de la fiecare articol.